FAQ

Het antwoord op vragen die ik dagelijks krijg kan je hier alvast vinden.


FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


  • Kan ik langskomen om meteen een tatoeage te laten plaatsen?

Dit is niet mogelijk, tatoeages worden enkel op afspraak geplaatst, wegens de coronamaatregelen moet er ook een afspraak gemaakt worden om langs te komen voor een bespreking. Bij het maken van een afspraak wordt een voorschot gevraagd.


  • Hoe kan ik me voorbereiden op mijn afspraak?

Zorg er altijd voor dat je goed uitgerust bent en goed hebt gegeten.

Drink geen alcohol, ook niet de avond ervoor.

Op voorhand zalf halen is niet meer nodig, vanaf september 2015 kan je in de shop naverzorging aankopen.


  • Welke tatoeages worden geweigerd?

Tatoeages op vingers, tenen, voetzolen, handpalmen en de zijkant van handen en voeten worden sowieso geweigerd omdat op deze plaatsen de tatoeages afslijten en niet mooi blijven. Dit gebeurt al bij de genezing.

Handen, nek en gezicht worden meestal ook geweigerd. Vooral omdat het een heel doordachte keuze is en je volledig op de hoogte moet zijn van de gevolgen.

Iedereen heeft zijn eigen stijl en talent, daarom kan het zijn dat jou ontwerp geweigerd wordt. Je kan best altijd gaan waar de artiest er zeker van is dat ze je een mooi eindresultaat kan geven. 


  • Wanneer mag ik geen tatoeage laten plaatsen?

Als je zwanger bent.

Als je onder invloed van alcohol of drugs bent.

Als je geen 18 jaar bent, ook niet met toestemming van je ouders.

Bij volgende aandoeningen wordt aangeraden eerst een arts te raadplegen: hemofilie, diabetes, een verminderd immunitair systeem of herhaalde infectie, een allergie, een huidaandoening, een hartkwaal. Als je geneesmiddelen neemt die kunnen interfereren met de bloedstolling of vorming van bloedklonters.


  • Hoe moet ik mijn tatoeage verzorgen?

Alles wordt ter plaatse uitgebreid uitgelegd en je krijgt ook schriftelijk mee hoe je je tatoeage moet verzorgen.Volg deze instructies nadrukkelijk op, je bent zelf verantwoordelijk voor de genezing van je tatoeage.In het kort is dit wat je moet doen:

    Afwassen met vlakke hand en water.

    Afdeppen met een schone handdoek.

    Insmeren met huidverzorgende zalf, Hustle Butter, verkrijgbaar in de shop.

    Drie tot vier maal per dag herhalen.


  • Waar moet ik op letten na het plaatsen van de tatoeage?

Je mag een maand niet in de zon, dus ook geen zonnebank. Als je op vakantie naar een zonnige plaats gaat is het aangeraden de tatoeage na de vakantie te laten plaatsen.

Gedurende een week mag je niet in zout- of chloorwater. Sauna mag wel maar daarna mag je niet in het zwembad, wel zeker goed douchen na de sauna.

Niet aan de tatoeage krabben of pulken. Bij het genezen gaat de wonde jeuken en vervellen, probeer hier niet aan te krabben en de velletjes komen er wel af bij het wassen

.

  • Ontstoken tatoeages, hoe voorkomen en genezen?

Tatoeages kunnen ontsteken als ze niet goed verzorgd worden, er vuil in komt of het lichaam te veel belast werd na de tatoeage. Dit laatste komt vooral voor bij tatoeages op de voet of het been, leg altijd 's avonds je been omhoog en ga niet heel de avond en de volgende dag op je benen staan. Hou daar dus zeker rekening mee als je op 1 van deze plaatsen een tatoeage gaat laten zetten.


Vermijd ook altijd stoffige plaatsen en zorg dat er geen vuil in de wonde kan terecht komen.


Heb je toch een ontsteking spoel de tatoeage dan regelmatig met een licht ontsmettende zeep, dep droog en opnieuw insmeren. Dit meerdere malen per dag, als dit niet helpt wordt aangeraden een dokter te raadplegen.


VRAGEN ?