The Rules // FAQ


Deze huisregels zijn gemaakt om een aantal praktische zaken toe te lichten

zodat alles op een fijne manier kan verlopen.

Graag even je aandacht voor volgende punten.


 


CONTACT OPNEMEN


 • Je kan ons bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 03 227 22 97.
 • Je kan ons bereiken via het contactformulier op de website: www.tattoo-thesaloon.com
Je kan ook een bericht sturen via mail, contact@tattoo-thesaloon.com of een privé-bericht naar de facebook pagina  www.facebook.com/TattooTheSaloon
 • We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden binnen de uren van de shop.
 • De shop en privé blijven volledig gescheiden daarom wordt alles wat privé binnen komt zoals op onze gsm-nummer of op ons privé Facebook-account NIET beantwoord. Bedankt om hier rekening mee te houden.


 


JE AFSPRAAK


 • Je kan geen tatoeage krijgen zonder afspraak, tenzij bij Walk-Ins die op voorhand zullen aangekondigd worden. Bij het maken van een afspraak wordt een voorschot gevraagd.
 • Annuleren is voorschot kwijt.
 • Een afspraak verzetten kan enkel op volgende voorwaarden:
 • Wanneer je de afspraak verzet, binnen 7 dagen voor de afspraak, dan vervalt je voorschot.
 • Enkel als je de afspraak verzet en gelijk een nieuwe afspraak maakt, ten laatste 8 dagen voor je afspraak, kan je voorschot over gezet worden naar je nieuwe afspraak. Je sluit achteraan aan.
 • Als je je afspraak wenst te annuleren gelieve dit ZELF te laten weten.
 • Je afspraak staat persoonlijk op jou naam en kan niet doorgegeven worden aan iemand anders. Dat geldt ook voor je voorschot.
 • Als je niet komt op je afspraak zonder te verwittigen, annuleren we automatisch al je overige afspraken.
 • Nieuwe afspraken worden altijd gemaakt rekening houdend met de bestaande wachttijden.
 • Onze werkwijze staat niet toe om op deze regels uitzonderingen te maken, aangezien er voor iedereen een uniek ontwerp wordt getekend.


 


DE VOORBEREIDING - JE ONTWERP - BELANGRIJKE MOMENTEN


 • Ten laatste 3 weken voor je afspraak ontvangen we graag jouw voorbeelden met eventueel nog extra uitleg, dit doe je best via mail of Facebook. Dan kunnen we je ontwerp beginnen uittekenen en voorbereiden. 
 • 2 weken voor je afspraak is jouw ontwerp in principe afgewerkt. Als je wil komen kijken neem dan op voorhand even contact met ons op om zeker te zijn dat het klaar is. We kunnen dan eventueel nog kleine aanpassingen maken. Er worden geen ontwerpen gemaild, meegegeven of foto’s van genomen.


 


DE DAG ZELF


 • Ben je te laat? Geef even een seintje zodat we weten dat je onderweg bent.
 • Heb je graag een beetje morele steun? Geen probleem, er wordt maximum 1 extra persoon toegelaten.
 • Een tattooshop is geen plaats voor kinderen, omwille van onze concentratie en je eigen rust tijdens het tatoeëren kan je ze best thuis laten.
 • Bereid je goed voor door: goed uitgerust te zijn, geen alcohol of drugs te gebruiken (ook de dag ervoor niet) en goed gegeten te hebben. Je kan iets mee om te drinken met suiker om flauwtes tegen te gaan.


 


BETALINGEN


 • Je kan enkel cash betalen. Indien nodig is er een bancontact op wandelafstand. (momenteel wordt de bank verbouwd en is er geen bancontact in de buurt)
 • Op het einde van je afspraak betaal je voor die dag, voorschotten worden bij je laatste afspraak afgetrokken.
 • Er kan niet achteraf betaald worden!


 


NAVERZORGING EN BIJWERKEN


 • Je krijgt na de plaatsing van je tatoeage uitleg over hoe je ze moet verzorgen, zowel mondeling als op papier. Volg deze instructies nadrukkelijk op, je bent zelf verantwoordelijk voor een goede genezing van je tatoeage.
 • Hou je aan de regels, toon respect voor ons werk door je tatoeage ook effectief goed te verzorgen, er niet met in zout- of chloorwater te gaan voor een week en al zeker niet mee in de zon voor een maand.
 • Het kan gebeuren dat je tatoeage wat bijwerking nodig heeft. Er moet minstens een maand tussen zitten voor dit kan gebeuren. Laat ons binnen de 3 maanden weten of dit nodig is en het bijwerken is gratis. Na drie maanden kost dit €50,-.


 


FAQ


 


Kan ik langskomen om meteen een tatoeage te laten plaatsen?


    Dit is niet mogelijk, tatoeages worden enkel op afspraak geplaatst, tenzij er op voorhand een Walk-In is aangekondigd. Je kan wel binnen springen tijdens de openinsuren voor informatie en om een afspraak te maken. Bij het maken van een afspraak wordt een voorschot gevraagd.


 


Hoe kan ik me voorbereiden op mijn afspraak?


    Zorg er altijd voor dat je goed uitgerust bent en goed hebt gegeten.

    Drink geen alcohol, ook niet de avond ervoor.

    Op voorhand zalf halen is niet meer nodig, vanaf september 2015 kan je in de shop naverzorging aankopen.


 


Welke tatoeages worden geweigerd?


    Tatoeages op vingers, tenen, voetzolen, handpalmen en de zijkant van handen en voeten worden sowieso geweigerd omdat op deze plaatsen de tatoeages afslijten en niet mooi blijven. Dit gebeurt al bij de genezing.

    Handen, nek en gezicht worden meestal ook geweigerd. Vooral omdat het een heel doordachte keuze is en je volledig op de hoogte moet zijn van de gevolgen.

    Iedereen heeft zijn eigen stijl en talent, daarom kan het zijn dat jou ontwerp geweigerd wordt. Je kan best altijd gaan waar de artiest er zeker van is dat ze je een mooi eindresultaat kan geven. 


 


Wanneer mag ik geen tatoeage laten plaatsen?


    Als je zwanger bent.

    Als je onder invloed van alcohol of drugs bent.

    Als je geen 18 jaar bent, ook niet met toestemming van je ouders.

    Bij volgende aandoeningen wordt aangeraden eerst een arts te raadplegen: hemofilie, diabetes, een verminderd immunitair systeem of herhaalde infectie, een allergie, een huidaandoening, een hartkwaal. Als je geneesmiddelen neemt die kunnen interfereren met de bloedstolling of vorming van bloedklonters.


 


Hoe moet ik mijn tatoeage verzorgen?


Alles wordt ter plaatse uitgebreid uitgelegd en je krijgt ook schriftelijk mee hoe je je tatoeage moet verzorgen.Volg deze instructies nadrukkelijk op, je bent zelf verantwoordelijk voor de genezing van je tatoeage.In het kort is dit wat je moet doen:


    Afwassen met vlakke hand en water.

    Afdeppen met een schone handdoek.

    Insmeren met huidverzorgende zalf, Tattrue aftercare, verkrijgbaar in de shop.

    Drie tot vier maal per dag herhalen.


 


Waar moet ik op letten na het plaatsen van de tatoeage?


    Je mag een maand niet in de zon, dus ook geen zonnebank. Als je op vakantie naar een zonnige plaats gaat is het aangeraden de tatoeage na de vakantie te laten plaatsen.

    Gedurende een week mag je niet in zout- of chloorwater. Sauna mag wel maar daarna mag je niet in het zwembad, wel zeker goed douchen na de sauna.

    Niet aan de tatoeage krabben of pulken. Bij het genezen gaat de wonde jeuken en vervellen, probeer hier niet aan te krabben en de velletjes komen er wel af bij het wassen.


 


Ontstoken tatoeages, hoe voorkomen en genezen?


Tatoeages kunnen ontsteken als ze niet goed verzorgd worden, er vuil in komt of het lichaam te veel belast werd na de tatoeage. Dit laatste komt vooral voor bij tatoeages op de voet of het been, leg altijd 's avonds je been omhoog en ga niet heel de avond en de volgende dag op je benen staan. Hou daar dus zeker rekening mee als je op 1 van deze plaatsen een tatoeage gaat laten zetten.


Vermijd ook altijd stoffige plaatsen en zorg dat er geen vuil in de wonde kan terecht komen.


Heb je toch een ontsteking spoel de tatoeage dan regelmatig met een licht ontsmettende zeep, dep droog en opnieuw insmeren. Dit meerdere malen per dag, als dit niet helpt wordt aangeraden een dokterurte raadplegen.

facebook
instagram